Forum-header

Forum-vineddiker

Vores vidunderlige vineddiker

Forvm-vineddikerne kommer fra den spanske producent Cellers Avgvstvs Forvm i Penedés-området. De er lavet på husets egne årgangsvine, som er baseret på henholdsvis Chardonnay - og Cabernet Sauvignon-druer. En fadlagret, ufiltreret nydelse!

Fra vin til vineddike
Cellers Avgvstvs Forum er født som vinhus og har i 30 år fremstillet en række vine på lokale og internationale druer. De har videreudviklet vineddikerne efter stor succes med deres vine, og den erfaring kommer også til udtryk i de sødmefyldte, velafbalancerede eddiker, som i de seneste ti år har været – og stadig er – en fast ingrediens ved Nobelprisuddelingens middage.

Romerske kejsere lægger navn til vinmarkerne
Cellers Avgvstvs Forum ligger på Via Avgvsta, som var den romerske vej, der forbandt Rom med de vigtigste byer i middelhavsområdet. Derfor er firmaet opkaldt efter den romerske kejser Augustus, og alle vinmarkerne har fået navne efter de romerske kejsere.

Eddiker og gourmetdråber
Chardonnay-hvidvinseddiken er blød i smagen med et sødt touch. Især velegnet til fisk og skaldyr.

Rødvinseddiken er skabt af husets Cabernet Sauvignon-vine, der er lagret i egetræsfade i otte år. Den bittersøde eddike er velegnet til daglig brug i køkkenet, til salater, saucer, frugt, is, dessert etc. Også velegnet til at reducere.

Flavius er gourmetdråber, som der kun tappes cirka 2000 flasker af årligt. Først lagret 12 år i egefade, dernæst fem års ekstra fadlagring i stenhuse på vinmarkerne. En anderledes sursød vineddike med stor personlighed og karakter, som også kaldes Gudernes nektar.

Se varianterne her

Klik her for at læse mere om Cellers Avgvstvs Forvm