Lucqueoliven-header

Lucque-oliven

Vi får vores Lucque-oliven fra Kooperativet Cooperative l'Oli D'Oc, der blev grundlagt i 1920 under navnet Cooperative Clermont.
De høster oliven, presser olivenolie og forarbejder tapenader, baseret på lokale oliven fra området og de omkringliggende landsbyer.

Frosten i 1956 ødelagde områdets olivenproduktion
Kooperativet ligger i byen Hérault i regionen Languedoc-Roussillon, som er en del af Provence-området.
Da de begyndte deres produktion i 1920, høstede de 173 tons oliven om året, og i 1955 havde de udvidet produktionen til 1333 tons. Men en udsædvanlig hård vinter i 1956 med kraftig frost i februar, ødelagde næsten alle områdets oliventræer og satte seks olivenmøller ud af drift. Det medførte, at de andre eksisterende kooperativer lukkede og overlod det hele til Cooperative Clermont, der siden kom til at hedde Cooperative l'Oli D'Oc. Området var helt op til slutningen af 1980'erne påvirket af de skader, som frosten i 1956 havde forårsaget.

Lokal og halvmåneformet olivensort
Lucque er en gammel lokal olivensort, der hovedsageligt findes i Roussillon, Hérault og Languedoc. Den er halvmåneformet, lidt krum med en spids ende, og let at udstene.
Både Lucque og Picholine forarbejdes gennem en proces, som olivenbønder har brugt i generationer i regionen. De høstes i september, vaskes, sorteres og opbevares derefter i en saltlage. Olivenerne i glas er pasteuriseret i glasset for bedre at kunne holde sig, hvorimod olivenerne i spand ikke er pasteuriseret. Når de først er åbnet, har de en holdbarhed på cirka to uger, men man kan forlænge deres holdbarhed ved at opbevare dem i olivenolie.

Verdens bedste spiseoliven
Lucque-oliven betragtes som en af verdens bedste spiseoliven og fremhæves ofte for sin milde smag af avocado og friske hasselnødder, mens olivenolien har toner af artiskok, banan, æble, pære, tomat og mandel.
Lucques-navnet og oprindelsen stammer fra den italienske by Lucca (Lucque på fransk), og olivensorten kendes også under navnet Lucquoise, Luquoise, Oliva Lucchese, Oliverolle, Olivier de Lucques, Olivier Odorant og Plante du Languedoc.

Klik her, for at se vores udvalg af Lucques-oliven og ekstra jomfru olivenolie

Klik her, for at se vores udvalg af Picholineoliven