Olien der blev et samlerobjekt

Olien der blev et samlerobjekt

Den eksklusive og unikke olie kommer i to versioner, der begge fremstilles af det første pres på høstens første dag.

Specialdesignet smagsbombe

 
Hvert år siden 2006 er Castillo de Canena udkommet med deres Primer Día-olie i de to varianter Arbequina og Picual; begge fulde af smag, saft og kraft.
 
De kommer i en letgenkendelig knaldrød specialdesignet flaske, der hvert år designes af en berømt spansk personlighed og er efterhånden gået hen og blevet lidt af et samlerobjekt for entusiaster verden over. 
 
Det anses desuden som utroligt ærefuldt og med stor prestige at blive udvalgt som årets designer og berømthed - en ære som tidligere er tilfaldet sportsstjerner som Pau Gasol og Fernando Alonso, musikeren Alejandro Sanz, skuespilleren Juan Echanove og journalisten Matias Prats samt mange flere.

 

The first press is the greenest...


Sådan går en stor sang - næsten i hvert fald... 

Det kunne den dog meget vel gøre, hvis sangen handlede om Castillo de Canenas Primer Día lavet på de allerførste oliven fra det allerførste pres.

Første høstdag er en helt speciel oplevelse i olivenlundene, og olien der kommer ud af det første pres er ganske unik. Farven er klar og gennemtrængende grøn, og duften og smagen er intens og kraftfuld. 

Picual

Picual-varianten er intens og kompleks i sit udtryk såvel i farve som i duft og smag. 

Nuancerne er urtede, spændende og vedholdende. I de komplekse noter opfanger man bl.a. unge grønne oliven, bananskræl, artiskok, tomatplante og tomatstilk samt grønne æbler og grønne mandler. 

Picual er en mere spicy og bitter, men ekstremt velintegreret, olie med en behagelig vedvarende eftersmag og en fløjlsblød fornemmelse.

Picual er den altoverskyggende olivensort i Jaén-provinsen.

Arbequina

Arbequinaen har en herlig frisk olivenfrugtighed, der i første omgang fremhæver noterne af grønt græs og nyskåret hø samt grønne frugter og vilde blomster. 

I ganen markerer den sig klart og hurtigt med tidlige noter af frisk græs, grønne mandler og friske frugter som grønne æbler, banan og pære.

Dens bitre og krydrede undertoner er milde og afbalancerede, og alt i alt er det et yderst friskt saftpres med let anis-eftersmag samt lidt mandel og peber. 

 

'Somos el Aston Martin del aceite de oliva'

Vi er olivenoliens Aston Martin

 
- Rosa Vaño, ejer af Castillo de Canena