Shop

Info omkring COVID-19

Info omkring COVID-19

Hos Gastro Import følger vi naturligvis situationen omkring Corona-virusset nøje og med stor alvor, ligesom at vi følger regeringens og de offentlige myndigheders retningslinjer og anbefalinger og tager samtlige nødvendige forbehold inden for vores virksomhed. Nedenfor har vi svaret på to af de spørgsmål, som vi hyppigt modtager, omkring leverancer, produkter og smittefare. Først og fremmest skal vi nævne, at vores leverancer ikke påvirkes, som situationen er nu.

Danmark lukker grænserne

I øjeblikket oplever vi ingen problemer med hverken ordrer eller leverancer fra vores leverandører. Italien og Spanien er hårdt ramt af Corona, men vores leverandører og transportfirmaer løser opgaven bedst muligt: Alle varer fra de italienske indsamlingssteder transporteres til os med tog og risikerer hverken smittespredning eller tilbageholdning ved grænsen. Spanien har også lukket grænserne, men tillader fragtgods og varelevering at passere som normalt. Tyskland har også lukket grænser bl.a. mod Schweiz, men madtransport er undtaget og kan fortsat rejse over landegrænser i hele Europa. Danmarks lukkede grænser påvirker således ikke vores transport fra rundt om i Europa til vores lager i København.

Kan jeg blive smittet gennem fødevarer eller dennes indpakning?

Svaret er nej.

Det skal understreges, at der ikke er grund til bekymring for smittefare via fødevarer og indpakning - det bekræfter alle offentlige myndigheder. 

Virusset kan for det første ikke overleve særligt længe på overflader, og transporttiden af varerne fra vores leverandører overstiger typisk denne. Yderligere smitter Corona kun via dråber i luften og via luftvejene, så selv hvis en smittet person overfører corona-virus til en fødevare, vil sandsynligheden for smitte ved at man spiser denne fødevare, være yderst lille. Corona-virus skal ned i luftvejene for at give sygdom og ikke via mave/tarmkanalen. 


Vi er selvfølgelig i konstant tæt dialog med vores leverandører og transportører omkring situationen, samtidig med at vi er parate til at handle ud fra, hvordan situationen måtte udvikle og ændre sig.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop