Shop

Lufttørret økologi fra familien Savigni

Lufttørret økologi fra familien Savigni

I Pavana Pistoiese - en lille by gemt i en grøn dal i bjergkæden Appenninerne - produceres noget af det ypperste lufttørrede charcuteri i Italien og verden. Det er her regionerne Toscana og Emilia-Romagna mødes såvel fysisk som gennem én fælles passion: kærligheden til maden og de gode råvarer. Og så er det også her, at Fausto, Niccolò og Mileto Savigni bor.

Tilbage til traditionerne

For Savigni-familien er det alfa omega at opretholde og efterleve en traditionel form for avl, der sikrer dyrenes vækst på en naturlig og langsom facon samt ikke mindst deres velbefindende. De sætter deres grise fri, når de er 60-90 dage gamle, i et nærliggende WWF-naturreservat, hvor de hygger sig og finder agern, kastanjer, bær og trøfler på egen hånd. Denne metode gør det muligt for Savigni at bevare sjældne og truede indfødte racer – herunder den særlige Cinta Senese-race, som Savigni faktisk var med til at sikre overlevelsen for og videreførelsen af. Derfor er de også med i konsortiet af lokale Cinta Senese-opdrættere, ligesom at de har opnået PDO-mærket (Protected Designation of Origin). Tankengangen går i sit store hele ud på at tage hensyn til dyrenes rytmer og velvære, hvilket man tydeligt smager i deres produkter. Savigni repræsenterer til fulde og i sin reneste form ”jord til bord”-tankegangen. Familien Savigni er helt og aldeles uhøjtidelige og et yderst sympatisk foretagende, der er kendetegnet ved en dyb respekt og kærlighed for dyrene og råvarerne.

En vaskeægte gourmetgris

Racen Cinta Senese findes kun i Toscana. De er lette at genkende på deres sorte krop med det hvide ”bælte” omkring – heraf navnet; ”cinta” betyder bælte på italiensk. Racen er en af de mest værdifulde og velsmagende racer i Italien. Kødet er mørkt i farven og har en smuk marmorering. Det er på alle måder en gastronomisk gris. Den lever frit og spiser agern, græs, kastanjer, svampe, bær og hvad den ellers finder i området. Det frie liv og den varierede diæt gør, at kødet har mere smag end grise, der opdrættes og fodres på traditionel vis.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop