Shop

Avgvstvs Forvm

Avgvstvs Forvm

De vidunderlige vineddiker

De spanske vineddiker fra Cellers Avgvstvs Forvm har i mange år været en fast ingrediens ved den prestigefyldte middag, der serveres ved Nobelprisuddelingen. Det er der en god grund til: Kvaliteten.

Kvalitet ved et tilfælde siden 1983

Albert Roca fra Cellers Avgvstvs Forvm er smilende og imødekommende og udstråler en enorm ro. Han hviler i sig selv og de produkter, der er en del af hans families historie, og derved ham selv. Trods sine kun 35 år, har han masser af erfaring, for han er født ind i familiefirmaet, der nærmest ved en tilfældighed blev grundlagt i 1983 af hans far.

Fra vin til vineddike

Cellers Avgvstvs Forvm ligger mellem Tarragona og Barcelona i det spanske Penedés-område. Her plantede Alberts far nogle enkelte vinstokke med lokale og internationale druer nærmest som et hyggeprojekt i 1980'erne. Men den frugtbare jord blot tre kilometer fra Middelhavet viste sig at være det helt rette element til vinstokkene, for her varmer solen om dagen, og havet tilfører en kølig brise om aftenen. Først var det vennerne, der begejstret aftog vinene, siden bredte succesen sig til et internationalt publikum. Og derpå fulgte Forvm-vineddikerne, som var en videreudvikling af vinene, og lavet på husets egne årgangsvine, baseret på henholdsvis Chardonnay - og Cabernet Sauvignon-druer. De to sødmefyldte, velafbalancerede eddiker har i de seneste ti år været – og er stadig – en fast ingrediens ved Nobelprisuddelingens middage. Som Albert selv siger: "En god vineddike kræver en god vin", og det er en ganske væsentlig pointe: Råvarens kvalitet, altså druerne, er alfa og omega.

Eddiker og gourmetdråber

Vinene fremstilles på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Xarel-lo, Syrah og Chardonnay. Udover de to nævnte lagrede eddiker, findes der en tredje variant, baseret på en ung Merlot-vin, men det er især Chardonnay-hvidvinseddiken og rødvinseddiken, skabt af husets Cabernet Sauvignon, der har slået deres navn fast. Den hvide er blød i smagen med et sødt touch, lageret i tre år og især velegnet til fisk og skaldyr. Cabernet Sauvignon-eddiken er lagret i egetræsfade i otte år og f.eks. velegnet til daglig brug i køkkenet, til salater, saucer, frugt, is, dessert etc.

Romerske kejsere lægger navn til vinmarkerne

Cellers Avgvstvs Forvm ligger på Via Avgvsta, som var den romerske vej, der forbandt Rom med de vigtigste byer i middelhavsområdet. Derfor er firmaet opkaldt efter den romerske kejser Augustus (og deraf kommer de latinske navne, Avgvstvs og Forvm), og alle vinmarkerne har fået navne efter de romerske kejsere.

To tvillingebrødre og en fætter

I dag er der seks ansatte i Cellers Avgvstvs Forvm. Albert tager sig af den kommercielle del, hans tvillingebror Orión er landbrugsuddannet og har derfor ansvaret for afgrøderne, mens deres fætter Enric er ønolog og ansvarlig for vinene. Derudover består firmaet af en sekretær og to andre medarbejdere.
Cellers Avgvstvs Forvm fremstiller cirka 100.000 flasker Avgvstvs-vin og 200.000 flasker Forvm-vineddike om året, som de eksporterer til over 30 lande, hvor du bl.a. kan nyde dem på toprestauranter. Og i dit eget køkken.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop