Shop

Cecinas Nieto

Cecinas Nieto

Cecina de León - egetræsrøget oksekød

Den spanske specialitet Cecina de León er ikke så kendt i Skandinavien, selvom det egetræsrøgede oksekød har alt, hvad der skal til for at fortælle en god historie: Kvalitet, tradition og god smag.

Tre generationer, tre søskende

José Luis fra Cecinas Nieto hedder Nieto til efternavn, det betyder også "barnebarn" på spansk. Og faktisk er han barnebarn af grundlæggeren af Cecinas Nieto, der hed José Nieto, og som grundlagde firmaet i 1965. Nu er det tredje generation og de tre søskende (ham selv, hans bror Rafaél og søster Conchi), der har overtaget firmaet, hvor der i dag er 16 ansatte. Selvom José Luis kun er 41 år, har han tilbragt halvdelen af sit liv i de rammer. Som så mange andre i Sydeuropa, der er trådt ind i familiefirmaet, har han studeret på universitetet, før han som 22-årig gik i bedstefarens og farens fodspor.

Kød, salt og røg

Cecina de León er kød fra inderlåret af kødkvæget af racerne Limousine, Parda Alpina, Chevrolet eller Angus. De slagtes, når de er mindst fire år og vejer over 400 kg. Kødet ryges i 20-25 dage efter de traditionelle metoder, hvor et lille bål med egetræ i modningsrummet sørger for, at røgen udvikles stille og roligt og dermed giver kødet en ganske mild smagsnuance af røg.  Dernæst modnes kødet i syv måneder og tilsættes kun havsalt. Udover inderlåret findes varianten Babilla også – det er dét, vi på dansk kalder rumpsteak. Den er fremstillet efter samme principper men modnet i minimum 18 måneder.

Råt kød siden det 4. århundrede

Cecina de León er et helt naturligt produkt, der kun består af kød, salt (og røg), som er blevet fremstillet i flere århundreder og kan spores tilbage til det 4. århundrede før Kristus. Det er en specialitet, som er IGP-mærket, og som derfor kun bliver fremstillet i det begrænsede område i León-provinsen. Kødet spises råt, er meget proteinrigt og fedtfattigt og kan f.eks. nydes i en sandwich eller sammen med en sød vin, mango, confit af valmueblomst eller tomatmarmelade, der giver modspil til det smagfulde kød.

Kvalitet i verden

I dag fremstiller Cecinas Nieto cirka 250.000 kilo kød årligt og eksporterer over 60 procent af deres produktion. Blandt kunderne er restauranter i Dubai og Hong Kong, der sætter pris på oksekød af høj kvalitet. Og lande som Danmark og Sverige, naturligvis!

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop