Salumificio Cima

Den berømte trøffelsalami fra Piemonte
 
Regionen Piemonte er bl.a. kendt for vin og gastronomi, og her bugner skovene af vildtvoksende svampe, trøfler og kastanjer. Det er med til at skabe de råvarer, der bruges til fremstilingen af Cimas trøffelpølse, der stadig laves efter familieopskrifterne.

Salumificio Cima grundlagdes i 1978 af Pietro Grattarola. Siden 1991 er det Pietros søn Giovanni og hans hustru Silvia, der har drevet Cima og været anerkendt i nær og fjern for deres særlige salami - i særdeleshed deres trøffelsalame. Siden 2007 har Cima også haft eget salgssted tilknyttet deres produktionslokaler.

Skøn smag og skøn natur

De to ting går hånd i hånd. Det naturskønne og uforurenede område Cimaferle ligger i Ponzone i Erro-dalen 693 meter over havets overflade. Dette område i Piemonte har traditioner for svineproduktion, fordi naturen og årstiderne sammen skaber et mikroklima, som giver særlige gunstige forhold for svineavl, men derudover bugner Piemontes skove af vildtvoksende svampe, trøfler og kastanjer. Det er dette landskab, der skaber de råvarer, der bruges til fremstillingen af Cimas ekslusive produkter, som bl.a. omfatter pancetta og trøffelpølse.

Den ægte trøffelpølse fra Piemonte

Cima laver flere typer charcuteri af høj kvalitet, men deres hjørnesten i sortimentet og mest kendte produkt er deres trøffelpølse med reelle stykker af ægte sort trøffel fra lokalområdet. Netop kombinationen af ægte sort trøffel og råvarenes høje kvalitet ligger til grund for pølsens perfekt afrundede smag og delikate konsistens. Kødet stammer fra nøje udvalgte lokale griseopdrættere, og udover trøffel tilsættes blot nogle få krydderier som havsalt, peber og naturlige aromaer, før pølsen hænges til tørring og modning. Modningen varer i 90 dage og foregår i Cimas særlige, ventilerede modningskamre.

Salumificio Cimas produkter