Shop

Familien Fratepietro

Familien Fratepietro

Kærlighed til oliventræet

Takket være en vision, der skuer fremad uden at glemme at kigge bagud, er Fratepietro kendetegnet ved unikke produkter produceret på intelligent vis i en kombination af traditionelt håndværk og teknologisk innovation.

Passion gennem generationer

I 1890, næsten helt nede i det italienske støvlelands hæl, arvede en 16-årig knægt ved navn Giovanni sin elskede bedstefars’ livsværk – en gård i den lille by Cerignola uden for Foggia i den italienske Puglia-region. Denne arv skulle vise sig at få stor indflydelse både på Giovannis eget liv samt hans efterkommeres.

Giovanni var lige præcis gammel og moden nok til at overtage gården og ung nok til at have ambitioner om at udvikle den, og med årene voksede den lille Fratepietro-familiegård sig større i takt med Giovannis passion for sit land og oliventræerne, der så smukt voksede der.

Giovannis store kærlighed for olivenlundene smittede med tiden hans tre sønner – Carlo, Benedetto og Domenico – som han efterlod det, der nu var blevet til et familiefirma; Azienda Agricola Fratepietro.

Takket være hans fars store lidenskab og viden omkring dyrkelsen af oliven, helligede Carlo sig til at studere oliventræerne og blev med tiden professor for Cerignolas landbrugstekniske institut. De to øvrige sønner blev begge dygtige advokater – præcis som deres far faktisk også var sideløbende med landbruget – men den ene, Domenico, fulgte sin store passion for olivenlundene og dedikerede sig fuldt ud til landbruget og familiefirmaet.

Ind i en ny, moderne æra

Da Domenico døde i 1990 besluttede hans søn, selvfølgelig ved navn Giovanni, at følge i sin fars og farfars fodspor, og bl.a. ved hjælp af målrettede investeringer har han drevet firmaet ind i en ny æra som moderne landbrugsproduktion, der respekterer naturens egne cyklusser.

I dag kører Giovannis kone og to sønner Azienda Agricola Fratepietro videre med samme store dedikation, som har kendetegnet firmaet siden starten, og deres olivensort Bella di Cerignola, der er helt unik for netop dette område, har for alvor gjort sit indtog på borde verden over. Takket være en vision, der skuer fremad uden at glemme at kigge bagud, er Fratepietro kendetegnet ved unikke produkter produceret på intelligent vis i en kombination af traditionelt håndværk og teknologisk innovation.

Respekt for naturen

Bella di Cerignola er den største olivensort i verden og kultiveres kun i Tavoliere-området i Puglia. Den kommer både i en sort og grøn variant og har en karakteristisk aflang form – og så er den både sprød og frisk i kød og smag. 

Vi har den grønne på lager i en økologisk udgave - delikat, lækker og kultiveret på ordentlig vis.

Hos Fratepietro kultiverer man nemlig Bella di Cerignola med respekt for naturens egne cyklusser. Man udvælger og håndplukker nøje samtlige oliven, når de har nået den helt rette modenhed, hvorefter de konserveres i vand og salt efter gamle familieopskrifter.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop