Shop

Grand Mas du Roy

Grand Mas du Roy

Lokal olivenolie fra Provence

Familiefirmaet udgøres af ægteparret og deres søn, der ofte er at finde på de lokale markeder i Provence, som er det primære afsætningssted for deres olie. Firmaet har en beskeden størrelse og er meget lokalt forankret, alligevel har olivenolien har vundet talrige priser.

Lokal olie på markedet i Provence

Mas Du Roy ligger i Arles i Provence. Den tidligere vingård på 80 hektar fik plantet oliventræer i 1997, og ægteparret Mireille og Pierre Chabert begyndte at fremstille olivenolien Mas Du Roy i 2003. Familiefirmaet udgøres af ægteparret og deres søn, der ofte er at finde på de lokale markeder i Provence, som er det primære afsætningssted for deres olie. Trods familiefirmaets beskedne størrelse og meget lokale forankring, har olivenolien har vundet talrige priser, bl.a. er den kåret som den bedste olie i sin kategori ved Salon de L’Agriculture i Paris i flere år i træk.

 

Medium stærk olivenolie

Det er en medium stærk olivenolie, baseret på Middelhavs-olivensorterne Aglandau, Arbequine og Koroneiki, og er karakteriseret af en aroma af hasselnød, tørret græs og artiskok. Man plukker hver olivensort når modningen er optimal. Presningen finder sted indenfor 24 timer efter olivenerne er høstet, så alle dufte og smagsnuancer bevares.
Man bruger cirka fem kilo oliven til en liter olie. Olien opbevares i tanke for at skåne den for lys, og for at holde en konstant temperatur. Mas de Roy-olien hældes først på flasker, når de modtager en bestilling.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop