Shop

Ruliano

Ruliano

Nok verdens bedste parmaskinke!

Lufttørret skinke er et af det italienske køkkens mest klassiske produkter, og især den fra Parma er verdensberømt. Parmaskinke har været fremstillet i 2000 år, og netop skinken fra Parma er blevet kraftigt markedsført, selvom lufttørrede skinker fremstilles i flere andre italienske regioner. Blandt de allerbedste skinker er dem fra producenten Ruliano.

Hele fremstillingsprocessen tager over et år

Parmaskinken er DOP-mærket og dermed knyttet nært sammen med det område, den fremstilles i, for netop her findes de optimale betingelser for at lufttørre skinken. Her mødes den fjerne vind fra havet med bjergluften, og den kombination er med til at skabe produktet og påvirke smagen. Skinken modnes i perfekt balance mellem temperatur, luftfugtighed og ventilation, og hele fremstillingsprocessen – saltning, hvile, afvaskning, tørring, smøring og modning - tager mindst et år.

Ruliano stiller store krav til kvaliteten

Alle ægte parmaskinker har naturligvis guldkrone og stempler og lever op til de krav, som konsortiet har fastsat, og som giver garanti for grisenes opvækst i et afgrænset område, deres race, alder og foder.
Men Daniele Montali, der fremstiller parmaskinker under navnet Ruliano, vil gerne skille sig ud. Han stiller høje krav til råvaren, og han får derfor kun griselår fra tre udvalgte opdrættere i nærområdet, der lever op til hans ønsker. Han våger over produktionen, og han har udviklet den bedste måde at tørre og modne skinkerne på, skabt på en blanding af tradition og teknologi, som f.eks. de vinduer i modningsrummene, der automatisk åbner og lukker, alt afhængig af luftfugtigheden og temperaturen udenfor. For den rene luft i området, salt og tid er stadig de eneste ingredienser i en parmaskinke, udover svinekød, tålmodighed og erfaring. Rulianos skinker er to år undervejs. Det er et år længere end konsortiet kræver. En parmaskinke skal ifølge forskrifterne modnes minimum et år, men Daniele Montalis Ruliano-skinker får lov til a hænge et år ekstra, så de udvikler endnu mere smag og aroma.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop