Shop

Azienda Agricola Verticelli

Azienda Agricola Verticelli

Delikatessen der blev til ved en fejl

Tilblivelsen af de små oliven-lignende godter minder lidt om et eventyr, vi kender. Den lille, anderledes ting, der blev til noget stort og smukt. Ironisk nok startede produktionen af ”peschiole” - babyferskner - nemlig ved lidt af en tilfældighed.

Landbrug med respekt for naturen

På Vairano Patenora-sletten i Campania-regionen i det sydlige Italien ligger Verticelli-landbruget. En korn-, grøntsags- og frugtproducent, der dyrker fantastiske produkter med stor respekt for natur, miljø og bæredygtighed. Et af Verticellis lækreste og mest eksklusive produkter er den såkaldte ”Le Peschiole” – en lille oliven-lignende sag, som vi herhjemme kender som en babyfersken – og Verticelli er faktisk den eneste producent af dette produkt, der er beskyttet af det nationale patent-mærke.

Tilfældigheden

Tilbage i 90’erne begyndte den nuværende Verticelli-ejer Mario Parentes far at plante nye sorter af nektariner, der viste sig at spalte, når de voksede og derfor ikke kunne sælges. Heldigvis gik de små ”deforme” godter ikke til spilde, da man samlede dem ind og bearbejdede dem, inden de voksede sig modne. Peschiole er altså et biprodukt, der løsnes fra fersken- eller nektarintræet, inden de når at danne stenen i midten.

Konserveres efter gammel opskrift

Når de er plukket, lægges de i vineddike efter en gammel opskrift oprindeligt brugt til at konservere valnødder. De har en dejlig sprød tekstur og en perfekt balanceret kraftig smag af surt, sødt og salt, hvilket gør dem særdeles velegnede til aperitiffen, som snack, til osten eller som det syltede element i madlavningen.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop