Embutidos Alejandro

Den spanske chorizokonge og de mange drenge med samme navn
 
En oldefar, der lavede chorizo i hånden. Fritgående grise. Spansk familietradition. Og en masse drengebørn ved navn Alejandro. Det er ingredienserne i historien om Embutidos Alejandro.
 

Familiefirmaet Embutidos Alejandro håndværksfremstiller chorizo af naturlige råvarer og uden hverken farve- og tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Det kan smages. Og der er pølser for enhver smag at vælge i mellem. Milde, stærke, runde, lange, tykke, tynde. Nogle er klar til at blive nydt, som de er, andre skal lige en tur på panden eller grillen først. Fælles for dem alle er Alejandros smag for kvalitet og tradition.

Historien om Alejandro starter i byen Logroño, der er hovedstaden i den spanske region Rioja. Her åbnede oldefar Alejandro for mange, mange år siden sin lille slagterbutik, der efter kort tid blev en stor succes. Faktisk blev der efterhånden så stor efterspørgsel på familiens håndlavede chorizoer, at hans fire oldebørn med tiden besluttede sig for at træde ind og hjælpe til. Oldefars lille forretning voksede sig stor og blev omdannet til familiefirmaet Embutidos Alejandro i 1987, og i dag er der mere end 40 ansatte.

Alejandro har sammen med sine tre brødre arbejdet i firmaet, siden de var små. Han er selv inde over de fleste processer i virksomheden, men er ikke en mand med store armbevægelser. Han er bare chorizero, som han siger. Men det er han til gengæld også til fingerspidserne!

Alejandro, Alejandro og Alejandro

Historien om Alejandro starter i byen Logroño, der er hovedstaden i den spanske region Rioja.

Her åbnede bedstefar Alejandro sin lille slagterbutik, der efter kort tid blev en stor succes. Faktisk blev der så stor efterspørgsel på hans håndlavede chorizoer, at hans fem børnebørn besluttede sig for at træde ind og hjælpe til. Sådan blev familiefirmaet Embutidos Alejandro skabt i 1987.

Traditionen foreskriver, at den førstefødte dreng i familien hedder Alejandro, og i nogle tilfælde døbes den ikke-førstefødte søn også Alejandro. Med mange drengebørn i familien, der også selv på et tidspunkt har fået sønner, består familien nu af et kæmpe antal af Alejandroer, så fremtiden er sikret!

 

Fritgående lokale grise

Grisene går frit og fodres med friske grøntsager og hvede. Embutidos Alejandro beskæftiger en person, der udelukkende skal sikre, at kødet er af den helt rigtige kvalitet. De har både deres egne grisebestand samt faste aftaler med nogle få udvalgte lokale svineopdrættere inden for en lille radius fra Embutidos Alejandro.

Sporbarheden er et vigtigt element i Alejandros filosofi, og kun de bedste grise udvælges allerede ved fødslen, hvorefter deres udvikling følges nøje, indtil de bliver slagtet, når de er 8-9 måneder og vejer omkring 140 kilo. Hele grisen bliver bliver brugt, ikke blot de dele, der skal bruges til at fremstille pølserne, så selvom at grisene ultimativt må lade livet, er deres velbefindende alfa omega for Alejandro, der også selv tilbringer meget tid i marken med sine dyr.

Udvalgte produkter fra Alejandro