Choix

- Swiss Premium Choice

De bedste schweiziske premiumoste udvalgt til det skandinaviske marked.​

Schweiziske premiumoste

I Schweiz finder du premiumoste med exceptionel kvalitet og vi har udvalgt de bedste premiumoste fra Schweiz som vi samler under et mærke; Choix - som netop betyder udvalgt. Det giver dig et bredt udvalg af Gruyère, hvor hver lagringsgrad har sin egen farve for at synliggøre forskellen. Alle holder et utroligt højt niveau og smager fantastisk; det er helt den personlige smag der afgør, hvilken der bliver din favorit.

Der findes ingen genveje til fantastisk ost.

Schweiz udmærker sig som et sted, hvor traditionel fremstilling fortsat blomstrer trods moderne industriel konkurrence. Landet værdsætter sine mindre producenter højt, som har formået at bevare dybt rodfæstede traditioner samt ostens regionale særpræg.

Hjertet i disse kvalitetsoste er den upasteuriserede mælk som sammen med den rene bjergluft, bjergenes urter, det krystalklare vand og en unik jordbund, bidrager til mælkens og ostens smagsprofil. Mælken behandles med omhu og køerne mættes udelukkende med frisk hø uden tilsætning af ensilage og indeholder ingen tilsætningsstoffer. For at fremstille ost der opnår international berømmelse, kræves enkelhed i fremgangsmåden samt stor dygtighed i affinage og tålmodighed.

Præcis som med mange andre ting i livet, findes der ingen hurtige veje til at opnå perfektion.

 

 

Hver ost er udvalgt

Schweiz er kendt for sin dybt rodfæstede tradition inden for småskala produktion, som består trods stor konkurrence fra den noget større industrielle produktion. I dette landskab trives stadig de små producenter som har formået at bevare gamle traditioner og ostens regionale egenskaber. Schweizerne imponerer med deres urokkelige og pragmatiske natur og når disse unikke individer laver ost, skabes ægte magi!

Choix tilbyder en indgang til disse menneskers verden og deres brændende passion for deres håndværk. Alle Gruyère-oste fra Choix er mærket med forskellige farver for tydeligt at markere hvert lagringstrin, hvilket gør dem lette at identificere - og huske.

Alle er specielt udvalgt af os.

 

Choix i flere størrelser

Gruyère fra Choix tilbydes som hel ost, i kile på ca. 4 kilo og i en fin detailpakket variant med fast vægt på 170 gram. Den fine Toggenburger bondeost findes både som hel ost og detailpakket på 200 gram.

Sæsonostene fra Choix fås i begrænset tid og når de er absolut bedst i sæsonen. Om foråret henter vi en ramsløgsost fra Entlebucher og til midsommer har vi en kommenost fra samme region i vores sortiment. I Choix sortimentet er der også en ost fra Luzerne med nøddesmag, uden allergener og til jul og nytår vil vi tilbyde en ost smagt til med ægte sort trøffel.

Der findes en ost for enhver smag i vores sortiment fra Schweiz.

 

original.

Choix tager osteelskere med på en opdagelsesrejse til oprindelsen af den schweiziske ostekultur. Ind i den oprindelige, mystiske verden af alperne med deres grove klipper og tågede dale, hvor usædvanlige ostespecialiteter skabes.

natural.

Choix får sin unikke smag fra de schweiziske bjerge, hvor køerne producerer frisk mælk som forædles til karakterfulde ostespecialiteter i mejerierne. Denne alpeverden er til stede, når du nyder dette fortryllende stykke af naturen.

traditional.

Den schweiziske ostetradition lever gennem de gamle opskrifter som er blevet videreført fra generation til generation og forfinet gang på gang. Ostespecialiteterne fremstilles med omhyggeligt håndværk og lagres i ostekældre.

Vores udvalg af oste fra Schweiz

Gruyère AOP

Schweizernes stærkeste varemærke inden for ost er Gruyère, og vi har markedets bredeste udvalg.

Raclette

Raclette er - ligesom ostefondue - en klassisk schweizisk ret, som ofte omtales som schweizernes nationalret.

Unikke oste

Vi har udvalgt flere unikke oste, som du kun finder i Schweiz, alle med den samme fællesnævner som de andre oste fra Schweiz - høj kvalitet og ingen tilsætningsstoffer.

Rolf Beeler

De absolut bedste oste fra Schweiz fremstilles af Rolf Beeler.

Gruyère under varemærket Choix

Øvrige premiumoste fra Schweiz

Raclette og fondue fra Schweiz

Gastrobutikken

Håndlavet spanske pølser fra de bedste pølsemagere på den Iberiske Halvø - og meget meget mere!