Avgvstvs Forvm

Vidunderlig spansk vineddike
 
De spanske Forum-vineddiker har i mange år været en fast ingrediens ved den prestigefyldte middag, der serveres ved Nobelprisuddelingen. Det er der en god grund til. Kvalitet!
 
 

Cellers Avgvstvs Forvm ligger på Via Avgvsta, som var den romerske vej, der forbandt Rom med de vigtigste byer i middelhavsområdet. Derfor er firmaet opkaldt efter den romerske kejser Augustus, og alle vinmarkerne har fået navne efter de romerske kejsere. Cellers Avgvstvs er på alle måder et sted, der hylder historiens vingesus.

Kvalitet ved et tilfælde

Albert Roca fra Cellers Avgvstvs er smilende og imødekommende og udstråler en enorm ro. Han hviler i sig selv og de produkter, der er en del af hans families historie, og derved også hans egen historie og ham selv. Trods sin relativt korte levealder, har han masser af erfaring, for han er født ind i familiefirmaet, der nærmest ved en tilfældighed blev grundlagt i 1983 af hans far, da han plantede nogle enkelte vinstokke som et lille hyggeprojekt. 

Den frugtbare jord tæt ved Middelhavet mente det dog seriøst og viste sig at være det helt rette element til vinstokkene med den varme sol om dagen og den kølige havbrise om aftenen. Først var det vennerne, der begejstret aftog vinene, og siden bredte succesen sig til et internationalt publikum. Og derpå fulgte vineddikerne, som fremstilles på husets egne årgangsvine på henholdsvis Chardonnay og Cabernet Sauvignon foruden en yngre Merlot. 

God vineddike kræver en god vin

Sådan lyder Albert Rocas mantra. Og Cellers Avgvstvs' vine må være fremragende, for deres vineddiker er kort og godt nogle af de bedste på markedet - gourmetrestauranter verden over har Forum-varianterne som deres foretrukne vineddiker. 

Hvidvinseddiken på Chardonnay-druer er ufiltreret og lagret i tre år. Den er blød i smagen med et flot touch af sødme og klar duft af druer. Rødvinseddiken er lavet på Cabernet Sauvignon-druer og er lagret på egetræsfade i otte år. Den er også ufiltreret og har en dejlig rund, dyb og sødmefuld smag og duft. Den sidste variant er lavet på yngre Merlot-vine, men har bevaret en intens farve og en spændende smag med antydning af bl.a. skovbær, jordbær og kirsebær. 

 

Cellers Avgvstvs Fovum-vineddiker