Shop

Castillo de Canena

Castillo de Canena

Spansk ekstra jomfru olivenolie i verdensklasse

Castillo de Canena er blandt de mest bemærkelsesværdige producenter af ekstra jomfru olivenolie i Spanien, og deres olier anses for at være blandt de fem bedste spanske på verdensmarkedet.

Spanske Michelinkokke har sat fokus på kvalitet

Oliventræerne dækker to tredjedele af landbrugsjorden i Jaén-provinsen, der kaldes olivenoliens hovedland. Vi er i det sydlige Spanien, i den nordøstlige del af Andalusien, som er verdens største olivenproducerende område. Alligevel har området aldrig været synderlig kendt for kvalitet. Faktisk har Spanien længe haltet bagud, hvad angår produktion af kvalitetsolier. Men i de senere år, hvor mange spanske Michelin-kokke har sat nye internationale standarder, er der også kommet fokus på kvaliteten af hjemlandets flydende guld.

Den nye elite med de gamle traditioner

Castillo de Canena er en del af den positive udvikling og tilhører den nye eksklusive elite indenfor spansk ekstra jomfru olivenolie, selvom familievirksomheden faktisk har eksisteret siden 1780. Castillo de Canena er opkaldt efter familiens borg i byen Canena, der er gået i arv fra generation til generation, og nu er det søskendeparret Paco og Rosa Vañó, der fører traditionerne videre. Det gør de på deres helt egen måde. De er begge veluddannede og har haft gode karrierer i henholdsvis bankverdenen og som global marketingchef i Coca Cola, og den internationale erfaring har de taget med over i familiefirmaet, som de i dag har ansvaret for.

Biodynamisk & røget

Fra starten har Paco og Rosa Vañó haft kvalitet som parameter, og de to søskende er selv involveret i alle processerne omkring deres olivenolier: Fra dyrkningen af træerne, til udvælgelsen af olivenerne, høsten, presningen og tapningen. Og ikke at forglemme: Design, salg og markedsføring.
Og deres engagement og innovative tanker bærer frugt.  De har lanceret verdens første, spanske biodynamiske ekstra jomfru olivenolie, og desuden er også en egetræsrøget olivenolie, fremstillet af 100 procent Arbequina-oliven, føjet til sortimentet. Flere af Castillo de Canenas ekstra jomfru olivenolier er baseret på klassiske olivensorter som Picual og Arbequina.

Dekorative flasker som samlerobjekt

Der er også to af Castillo de Canenas andre olier, der især skiller sig ud. Det er ”Primer Día”-olierne, som er presset af årets første dags høst af henholdsvis Arbequina- og Picual-oliven. Første dag man høster hos Castillo de Canena er altid speciel, og olien er kendetegnet af en mere intens farve og smag i forhold til resten af høsten: En helt klar, gennemtrængende grøn farve og en fantastisk duft, der slår benene væk under én, så man pludselig overvældes af længsel efter at lægge sig barfodet i et tæppe af nyslået græs på en sommerdag.

Hæder i Flos Olei-guiden

Castillo de Canenas ekstra jomfru olivenolier vinder masser af priser og hæder, ikke mindst i den velansete olivenolieguide Flos Olei, hvor de fem år i træk har opnået det maksimale antal point for deres olier,  i konkurrence mod tusind andre olier fra over 30 olivenolieproducerende lande.
Den spanske stat kårede i 2016 Castillo de Canena som den bedste internationale fødevarevirksomhed i Spanien.
Jovist, dråberne er gyldne og fremtiden ligeså for Paco og Rosa Vañó!

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop