
Castillo de Canena
Spansk olivenolie i absolut verdensklasse
Castillo de Canena er blandt de mest bemærkelsesværdige producenter af ekstra jomfru olivenolie i Spanien, og deres olier anses for at være blandt de allerbedste på verdensmarkedet - bl.a. i følge den anerkendte guide Flos Olei, der år efter år giver deres olier 100 ud af 100 point. Noget som også har givet Castillo de Canena en plads i Flos Olei Hall of Fame.

En familjetradition


Olivenlunde så langt øjet rækker
Oliventræerne dækker to tredjedele af landbrugsjorden i provinsen Jaén, der er kendt som spansk olivenolies højborg. Vi er i det sydlige Spanien, i den nordøstlige del af Andalusien, som faktisk er verdens største olivenproducerende område. Alligevel var området ikke synderlig kendt for sin kvalitet, før for relativt nyligt, hvor de spanske Michelin-kokke satte standarden for madlavning internationalt og samtidig satte fokus på nogle af de bedste spanske olivenolier, bl.a. Castillo de Canenas Arbequina- og Picual-varianter.

Klassikerne - Family Reserve
Castillo de Canena har to ekstra jomfru olivenolier, der må betegnes som deres signaturolier. Family Reserve kalder de dem, og de kommer i en Picual-variant og en Arbequina-variant. Begge er monovarietale olier, hvilket betyder at de er lavet på kun én olivensort.
Castillo de Canenas Family Reserve Arbequina er flot lysegrøn i farven og har en afbalanceret kompleks karakter med mange duftnoter. Man møder bl.a. friskslået græs, mandler og artiskokker i duften, mens smagsnoterne byder på friske mandler, grønne æbler, lidt bananskræl og en let peberfornemmelse samt lidt sødme. De delikate smage forbliver i munden i lang tid og fuldender oplevelsen på flot vis.
Family Reserve Picual er en stærkere, mere intens og frugtig olivenolie, der er dyb grøn i farven med klare duftnoter af græs og hø, grønne mandler og urter. I smagen møder man klare noter af mandler, artiskok, tomatstilk og æbler med en velbalanceret bitterhed og pikant peberfornemmelse.
Nogle af Castillo de Canenas fantastiske olier
