Shop

Monte Nevado

Monte Nevado

Skinken når den er helt perfekt

"El jamon en su momento perfecto" - direkte oversat betyder det "skinken i dens perfekte øjeblik". Et motto, som Monte Nevado i den grad lever op til.

120 års tørringstradition

Monte Nevados historie kan dateres helt tilbage til 1898, hvor Juan Olmos vendte hjem fra krig og besluttede at bruge sin opsparing fra militærtjenesten på et par hundrede grise.

Juan Olmos og hans familie havde hjemme i Segovias højland – et område hvor vindforhold og de nærtliggende sneklædte bjergtinder udgjorde det perfekte klima til tørring af skinke.

Og således var en lang række af helt exceptionelle håndværkere inden for tørring og produktion af skinke født.

Udvælgelsen af den perfekte skinke

I 1930’erne begyndte de første kunder fra Madrid at komme til Segovia, og med dem voksede firmaet sig større, og man rettede nu al fokus mod at optimere kvaliteten af tørringen, så skinkerne blev nøje udvalgt på præcist det tidspunkt i processen, hvor de var helt perfekte – heraf mottoet, som Monte Nevado efterlever til punkt og prikke den dag i dag. 

Monte Nevados specialiserede ekspertpanel af testfolk gennemgår og klassificerer hver enkelt skinke en efter en og er ansvarlige for, at hver skinke modnes i præcis den tid, den har behov for til at opnå sin perfekte smag og aroma.

Det er typisk certificerede eksperter inden for parfumefremstilling og de allerdygtigste inden for vinsmagning, der varetager denne opgave med deres forhøjede, veludviklede og trænede duft- og smagssans. Det kræver adskillige års træning, før man er i stand til at vide, hvornår en Monte Nevado-skinke har nået sit perfekte punkt.

Moderne teknologi, tålmodig tørring og ingen tilsætningsstoffer

I løbet af 60’erne og 70’erne steg salget over hele Spanien, og i 1970 tog man officielt navnet Monte Nevado, der hurtigt blev kendt for sin lange tørringsproces og højeste kvalitet af skinker med højere fedtindhold og dermed større smag. I 1975 byggede man et enormt tørre-anlæg med plads til 35000 skinker og trådte for alvor ind i den moderne produktionsæra, som man den dag i dag revolutionerer med sin tårnhøje kvalitet af udsøgte skinker, der i modsætning til mange andre lufttørrede skinker ikke tilsættes konserveringsmidler og andre tilsætningsstoffer. 

Mangalica-eventyret

I 1990’erne opdager man Mangalica-grisen; en unik race oprindeligt fra Ungarn, som man faktisk redder fra udryddelse og ender med at gøre til en af de mest præmierede racer i verden inden for produktion af skinke.

Med Mangalicaen opstår en ny specialitet lavet på svin opdrættet på klassisk manér i Ungarn for ikke at fjerne dem fra deres naturlige habitat, hvorefter de fragtes til Spanien og tørres efter tålmodig Monte Nevado-tradition. Bogstaveligt talt en vindende kombination.

En gris i fåreklæder

Da man i 1991 opdagede Mangalica-racen ændrede det skinkeproduktionen for bestandigt. Der var kun omkring 200 Mangalica'er tilbage, da man opdagede racen, der deler blodlinje med det berømte Iberico-svin. Mangalicaen er resultatet af en krydsning mellem romersk svinebestand og vilde bjerg-svin samt efterfølgende kryds-parring.

Det er en ualmindeligt robust race, der er bygget til at modstå de barske vintre og varme somre på den ungarske steppe. Med store snefald og temperaturer helt ned til -25 grader har racen haft brug for et højere fedtindhold til at modstå disse forhold i samspil med deres tykke uldne pels.

Monte Nevado dedikerede sig til Mangalica-racens overlevelse og udvikling, og i dag er der mere end 2000 Mangalica-søer. Den ungarske stat har tildelt Monte Nevados øverste chef ridderkorset for at have reddet den indfødte Mangalica-race.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop