Monte Nevado

El jamon en su momento perfecto!

Monte Nevados motto er el jamon en su momento perfecto, som direkte oversat betyder "skinken i sit perfekte øjeblik". Et motto, som Monte Nevado i den grad lever op til.

Monte Nevados historie kan dateres helt tilbage til 1898, hvor Juan Olmos vendte hjem fra krig og besluttede at bruge sin opsparing fra militærtjenesten på et par hundrede grise.

Juan Olmos og hans familie havde hjemme i Segovias højland – et område hvor vindforhold og de nærtliggende sneklædte bjergtinder udgjorde det perfekte klima til tørring af skinke. Og således var en lang række af helt exceptionelle håndværkere inden for tørring og produktion af skinke født.

 Monte Nevado kendes også som Jamones Segovia.

Mangalica - et ungarsk eventyr

Historien om den uldne bomuldsgris Mangalica, minder mest af alt om et eventyr. I 1990’erne genopdager man racen; en unik gris oprindeligt fra Ungarn, som man faktisk redder fra udryddelse og ender med at gøre til en af de mest præmierede racer i verden inden for produktion af skinke.

Med Mangalicaen opstår en ny specialitet lavet på svin opdrættet på klassisk manér i Ungarn for ikke at fjerne dem fra deres naturlige habitat, hvorefter de fragtes til Spanien og tørres efter tålmodig Monte Nevado-tradition. Bogstaveligt talt en vindende kombination.

Når sorte fødder er sagen

 

Mangalica-grisen deler jo som tidligere nævnt blodbane med den verdensberømte spanske sortfodsgris, og de deler også mange af de samme kvaliteter - flot marmorering og masser af fedme og smagsnuancer!

Grisene med de sorte fødder er det ypperste inden for skinke og svinekød, men de kommer i flere afskygninger. Tager man Mangalicaskinken ud af ligningen findes der hele fire klassificering af sortfodsskinke, som hver især er opdelt i farverne sort, rød, grøn og hvid med sort som den fineste, den der kendes som 100 procent ren Ibérico Bellota. 

Vi tilbyder den rene Ibérico Bellota fra Monte Nevado, men kan også skaffe andre klassificeringer på forespørgsel.

Monte Nevados skinker

Gastrobutikken

Opdag vores uovertrufne udvalg af lufttørrede skinker fra både Spanien, Frankrig og Italien!