Ruliano

100 procent italiensk, 100 procent naturlig, 100 procent Ruliano. 
 
Lufttørret skinke er et af det italienske køkkens mest klassiske produkter, og især den fra Parma er verdensberømt. Parmaskinke har været fremstillet i 2000 år, og netop skinken fra Parma er blevet kraftigt markedsført, selvom lufttørrede skinker fremstilles i flere andre italienske regioner.
 
Blandt de allerbedste lufttørrede italienske skinker er dog den fra Parma og producenten Ruliano, der drives af Daniele Montali. For Daniele Montali er kvalitet lig med kærlighed til det man laver samt en konstant lyst til at gøre det endnu bedre. Det er dog svært at se, hvordan hans Parmaskinke skulle kunne blive endnu bedre, end den er i forvejen.

Bag om Parmaskinken

Der er noget helt enestående over et produkt som Parmaskinke. Historie, simplicitet, tradition, identifikation og ikke mindst smag! Man kan ikke sige Parma uden at sige skinke, og Parmaskinken er ganske uløseligt forbundet til Italiens madkammer. 
 
På mange måder er Parmaskinken jo et ekstremt simpelt produkt, men det er samtidig dét, der gør det så unikt, da det jo stiller voldsomt høje krav først og fremmest til kvaliteten af råvaren, men også til selve modningsprocessen. Af samme grund er den ægte Prosciutto di Parma både D.O.P.-beskyttet og mærket med det officielle Parmaskinke-emblem, som uddeles af det officielle konsortium. 
 
Det tager typisk fra et år til halvandet at producere en Parmaskinke, og ingredienserne er ganske overskuelige; skinke, salt og masser af luft og kærlighed. 

Tradition og teknologi

Daniele Montali vil gerne skille sig ud med sit firma Ruliano. Han stiller høje krav til råvaren, og han får derfor kun griselår fra tre udvalgte opdrættere i nærområdet, der lever op til hans ønsker.

Han våger over produktionen, og han har udviklet den bedste måde at tørre og modne skinkerne på, skabt på en blanding af tradition og teknologi, som f.eks. de vinduer i modningsrummene, der automatisk åbner og lukker, alt afhængig af luftfugtigheden og temperaturen udenfor. For den rene luft i området, salt og tid er stadig de eneste ingredienser i en parmaskinke, udover svinekød, tålmodighed og erfaring.

Rulianos skinker er mindst 18 måneder undervejs. Det er seks måneder længere, end konsortiet kræver, hvor en Parmaskinke ifølge forskrifterne skal modnes i minimum et år, men for Daniele Montalis Ruliano-skinker er kvantitet ikke et begreb, der indgår i Rulianos forretningsmodel - her handler det udelukkende om kvalitet og smag, så skinkerne får lov til at hænge et halvt til helt år ekstra, så de udvikler endnu mere smag og aroma.

Vi har valgt at tage Rulianos 24-måneders Parmaskinke ind i vores faste sortiment, da den i vores optik rammer den perfekte smag og konsistens.

 

Gastrobutikken

Gå på opdagelse i vores webshop og find de bedste lufttørrede skinker på markedet, blandt masser af andre specialiteter og delikatesser.