Shop

Prunotto

Prunotto

Øko marmelader og tomatprodukter fra Piemonte

L'Azienda Agricola Prunotto Mariangela ligger i Alba i den italienske region Piemonte, som bl.a er kendt for sin gastronomi. Men det særlige mikroklima i området er også gunstig til at dyrke mange produkter som f.eks. frugter og grøntsager.

Grundlagt for over 100 år siden

Prunotto blev grundlagt for over 100 år siden som et familefirma, der dyrkede og solgte friske frugter og grøntsager fra deres egen plantage. I dag består Prunottos sortiment af en række forskellige økologiske tomat – og frugtprodukter i glas og på dåse. Produktionen har været økologisk siden 1995. Det var der, at firmaet begyndte at forarbejde deres egen frugt og grønt, og firmaet blev opkaldt efter Mariangela Prunotto, som var frugtavlerens datter. I dag er Mariangelas mand og to sønner (hvoraf Roberto, den glade mand på billedet til venstre, er den ene) med i virksomheden.

Selvom Prunotto-familien havde dyrket frugt og grønt i mange år, havde de ingen erfaring med at forarbejde den, men de tog afsæt i de gamle opskrifter, som man altid har brugt i de italienske landkøkkener. Det vil sige: At koge frugten i en gryde og tilsætte sukker, ligesom bedstemødrne gjorde det. Prunotto bruger 150-200 gram frugt for at fremstille 100 gram færdig marmelade, og der tilsættes hverken vand eller pectin.

Som de italienske bedstemødre lavede det

Frugten forarbejdes inden 24 timer fra plukningen
Prunotto arbejder stadig håndværksmæssigt med nænsomt at udvælge og forarbejde deres frugter og grøntsager, og der tilføres altså ingen tilsætningsstoffer. Alle frugter og grøntsager plukkes, samles, skylles og forarbejdes inden for 24 timer, og der bliver kun produceret lige når de bliver høstet. Den naturlige proces betyder, at råvarernes smag virkelig træder frem og minder én om den traditionsrige og rene smag, der fandtes engang.

Sødere tomater end i Syditalien
Prunottos tomatprodukter har sin helt egen smag i forhold til de tomatprodukter, man finder i Syditalien, hvor dyrkningen af grøntsagerne også påvirkes af f.eks. havvinden. Piemonte ligger langt fra havet, og derfor er tomtaterne her mere søde og mindre salte i smagen end dem, man finder i det sydlige Italien.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop