Prunotto

Den rene smag af italienske tomater
 
L'Azienda Agricola Prunotto Mariangela ligger i Alba i den italienske region Piemonte, som bl.a er kendt for sin gastronomi. Men det særlige mikroklima i området er også gunstig til at dyrke mange produkter som f.eks. frugter og grøntsager, og det er dét, som Prunotto gør.
 

Prunotto blev grundlagt for mere end 100 år siden. Et ægte italiensk familefirma, der startede ud med at sælge hjemmedyrket frisk frugt og grønt fra egen plantage, men som i dag fremstiller en hel række af tomat – og frugtprodukter i glas og på dåse.

Bedstemor-økologi siden 1995

Størstedelen af Prunottos produktion har været økologisk siden 1995, som også var året, hvor firmaet begyndte at forarbejde deres frugt og grønt på klassisk bedstemor-manér. For selvom Prunotto-familien havde dyrket frugt og grønt i mange år, havde de ingen erfaring med at forarbejde den, men de tog afsæt i de gamle opskrifter, som man altid har brugt i de italienske landkøkkener. 

Friskhed fremfor alt

For Prunotto betyder friskheden alt. Hele processen forbundet med deres frugt- og grøntsagsprodukter finder sted inden for 24 timer - lige fra plukning til forarbejdning og konservering. Yderligere producerer man kun, lige når der høstes således, at produkterne smager så friskt og naturligt som overhovedet muligt.

Sødere end i syd

Prunottos tomatprodukter har sin helt egen smag i forhold til de tomatprodukter, man finder i Syditalien, hvor dyrkningen af grøntsagerne også påvirkes af f.eks. havvinden. Piemonte ligger langt fra havet, og derfor er tomtaterne her mere søde og mindre salte i smagen end dem, man finder i det sydlige Italien.

Prunottos produkter