Moliterno al Tartufo er en Pecorino med flot marmorering og noter fra sort trøffel. Undervejs i lagringen gnubbes den med olivenolie, som giver den sin gyldne overflade og spiller elegant sammen med trøffel og fåremælk i smagen. Osten har sit navn fra byen Moliterno i Basilicata, hvor osten blev født i sin tid. I dag foregår størstedelen af produktionen dog på Sardinien. Fra Castagna-mejeriet.
| Varemærke | Castagna |
|---|---|
| Oprindelsesland | Italien |
| Nettovægt | 5 |
| Drænet vægt i kilo | 5 |
| Enhed | Kilo |
| Antal pr. kolli | 1 |
| Opbevares på køl | Ja |
| Ingredienser | Pasteuriseret fåreMÆLK, trøffel (Tuber aestivum vitt) min. 4 %, ekstra jomfru olivenolie, salt, osteløbe. |
|---|---|
| Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1920 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 463 |
| Fedt | 38,5 |
| Heraf mættede fedtsyrer | 23 |
| Kulhydrater | 0,83 |
| Heraf sukkerarter | 0,83 |
| Protein | 29,56 |
| Salt | 2,3 |
