Delikatessen der blev til ved en fejl

Delikatessen der blev til ved en fejl

Tilblivelsen af de små grønne godter minder en hel del om et eventyr, vi nok alle har hørt før.

De små umodne ferskenfrugter er den grimme ælling i denne fortælling; den lille, anderledes skabning, der gik hen og blev en stor smuk svane, som i dette tilfælde er de højt skattede små, sprøde sur-søde smagsbomber ved navn peschiole - babyferskner.

Og det sjoveste af det hele? De blev til ved en helt tilfældig fejltagelse.

Den grimme fersken

Tilbage i 90’erne begyndte den daværende ejer af landbruget Azienda Agricola Verticelli at plante nye sorter af fersken- og nektarintræer, der viste sig at spalte, når de voksede og derfor ikke kunne sælges.

Heldigvis gik de små deforme godter ikke til spilde; man samlede dem ind og bearbejdede dem, inden de voksede sig modne og dannede sten i midten, som vi kender det fra nektariner og ferskener.

Verticelli er den eneste producent af dette produkt, som også er beskyttet af det nationale patentmærke.

”Vi er en landbrugsvirksomhed, hvor respekten for naturen kommer i første række. Jorden har sine øjeblikke, sine forskelligheder og sine mesterværker. Vi kultiverer og intet andet, ganske enkelt.”

 

- Mario Parente, agronom og anden generation af ejerskabet bag Verticelli

Relateret læsning