Traditionel blåskimmelost med navn efter Auvergne-regionen. Af nogle opfattet som en komælksversion af Roquefort, men er mere cremet og smøragtig. Græs og urter i smagen, der med alderen bliver mere krydret og skarp. Duften er fyldig, og osten går fremragende med søde dessertvine eller robuste rødvine. Upasteuriseret og AOC-status siden 1975. Lagringstid ligger på mindst 6 uger.
| Oprindelsesland | Frankrig |
|---|---|
| Nettovægt | 1,53 |
| Enhed | Kilo |
| Antal pr. kolli | 4 |
| Kolli pr. lag | 10 |
| Lag pr. palle | 10 |
| EAN-nummer | 2368467023085 |
| Opbevares på køl | Ja |
| Ingredienser | Termiseret MÆLK fra ko, salt, osteløbe, mælkeenzymer, penicillium roqueforti. Fedt: 26% i færdigt produkt/52% i tørstof Oprindelsesland: Frankrig |
|---|---|
| Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1480 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 354 |
| Fedt | 26 |
| Heraf mættede fedtsyrer | 20 |
| Kulhydrater | 1 |
| Heraf sukkerarter | 0 |
| Protein | 22 |
| Salt | 2,5 |
