Gruyère AOP Alpage fremstilles kun om sommeren, cirka fra midten af maj til midten af oktober. Køerne græsser i Alperne, hvor de får deres næring fra en mangfoldig græsmark, hvilket gør mælken meget aromatisk, og aromaerne bevares i ostemassen. Udover den mere eller mindre salte basissmag dominerer en frugtagtighed i smagen. Lagret 13-16 måneder.
| Varemærke | Choix |
|---|---|
| Oprindelsesland | Schweiz |
| Nettovægt | 4 |
| Enhed | Kilo |
| Antal pr. kolli | 2 |
| EAN-nummer | 2328555200002 |
| Opbevares på køl | Ja |
| Ingredienser | Upasteuriseret koMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. Skorpen er ikke spiselig. |
|---|---|
| Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1662 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 400 |
| Fedt | 32 |
| Heraf mættede fedtsyrer | 19,4 |
| Kulhydrater | 0,1 |
| Heraf sukkerarter | 0 |
| Protein | 28 |
| Salt | 1,5 |
