Vacherin Fribourgeois fremstilles af termiseret komælk og produceres håndværksmæssigt i kantonen Fribourg av Olivier Bongard. Den modnes på granplanker og vaskes med saltvand under den 9-12 uger lange lagring, hvor den udvikler en cremet, blød konsistens og en let syrlig smag. Med sin fremragende smelteevne bruges den ofte i fondue.
Oprindelsesland | Schweiz |
---|---|
Nettovægt | 2 |
Enhed | Kilo |
Antal pr. kolli | 4 |
Opbevares på køl | Ja |
Ingredienser | Upasteuriseret koMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. Skorpen er ikke spiselig. |
---|---|
Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1520 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 366 |
Fedt | 30 |
Heraf mættede fedtsyrer | 19 |
Kulhydrater | 0,1 |
Heraf sukkerarter | 0 |
Protein | 24 |
Salt | 1,5 |