Vacherin Fribourgeois fremstilles af termiseret komælk og produceres håndværksmæssigt i kantonen Fribourg av Olivier Bongard. Den modnes på granplanker og vaskes med saltvand under den 9-12 uger lange lagring, hvor den udvikler en cremet, blød konsistens og en let syrlig smag. Med sin fremragende smelteevne bruges den ofte i fondue.
| Oprindelsesland | Schweiz |
|---|---|
| Nettovægt | 2 |
| Enhed | Kilo |
| Antal pr. kolli | 4 |
| Opbevares på køl | Ja |
| Ingredienser | Upasteuriseret koMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe. Skorpen er ikke spiselig. |
|---|---|
| Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
| Allergener | Ja |
| Energi (Kj/100g) | 1520 |
|---|---|
| Energi (Kcal/100g) | 366 |
| Fedt | 30 |
| Heraf mættede fedtsyrer | 19 |
| Kulhydrater | 0,1 |
| Heraf sukkerarter | 0 |
| Protein | 24 |
| Salt | 1,5 |
