Bottarga er en italiensk delikatesse fra de sydlige kystområder samt Sardinien og Sicilien. Det kan spores 3000 år tilbage i tiden og laves af rogn fra multe. Rognen ”masseres” i hånden for at fjerne luftlommer, hvorefter det tørres og hærdes i havsalt uden konserverings- eller tilsætningsstoffer. Højt proteinindhold og mange Omega 3-fedtsyrer. Signifikant, kraftig umami.
Oprindelsesland | Italien |
---|---|
Nettovægt | 0,15 |
Enhed | Kilo |
Antal pr. kolli | 30 |
Opbevares på køl | Ja |
Ingredienser | Tørrede multeæg (FISK) (mugil cephalus), havsalt. |
---|---|
Allergentype | Fisk og produkter på basis af fisk |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1578 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 377 |
Fedt | 24 |
Heraf mættede fedtsyrer | 6 |
Kulhydrater | 0 |
Heraf sukkerarter | 0 |
Protein | 40 |
Salt | 4 |