Shop

Embutidos Juan Flores

Embutidos Juan Flores

Traditionelt og naturligt

Traditionelt og naturligt forarbejde – fremragende slutprodukt!

Specialiserede håndværkere

Firmaet Juan Flores er håndværkere. Håndværkere specialiseret i at fremstille klassiske pølser fra Navarra i det nordlige Spanien. Familievirksomheden har en lang historie og adskillige årtiers know-how overført fra generation til generation omkring fremstillingen af chorizo og chistorra af højeste kvalitet.

Juan Flores producerer udelukkende chorizo og chistorra og er på den måde indbegrebet af specialister på området og anerkendes da også som en af de absolut førende producenter af produkterne – såvel af forbrugere og restauratører samt officielle uafhængige kvalitetsinstanser som Reyno Gourmet.

Autonom region og kompromisløs kvalitet og tradition

Regionen Navarra er en af Spaniens autonome regioner, der grænser op til Baskerlandet mod vest og Frankrig mod nord. Området rummer således en rig kultur og historie, der blandt andet afspejles i Juan Flores’ kompromisløse tilgang til fremstillingen af det kunsthåndværk, som produktionen af de klassiske pølser regnes for at være. Det er autentiske håndlavede produkter af højeste kvalitet fremstillet på baggrund af en unik erfaring og dedikation.

På trods af sin oprindelse i området omkring det spanske Baskerland er den lange tynde chistorra-pølse også særdeles populær uden for sine grænser, hvor store dele af det resterende Spanien samt lande over hele verden har taget den til sig, men at tale om oprindelsen af chistorra – eller txistor – er på mange måder at tale om Navarra, Juan Flores og den lille by Arbizu, hvor virksomheden holder til.

Af samme årsag strømmer hundredevis af mennesker til Arbizu hvert år i oktober for at deltage i ”Txistor Eguna” – eller bare ”chistorraens dag” – hvor man fejrer denne særlige tynde pølse, der har været med til at sætte byen på landkortet.

Næse til hale

De traditionelle pølser var et af de første måltider, man kunne have med sig overalt. Sammen med noget brød og vin havde man altid lidt chistorra eller chorizo med sig både på korte og lange ture – nogle gange adskillige dage og måneder og helt til andre lande.

Siden oldtiden har man haft svineopdræt i området og dermed adgang til proteiner af høj kvalitet. Traditionelt var tilgangen, at man skulle drage så meget fordel af grisen som muligt efter slagtning for at forsyne spisekammeret med mad til at modstå de lange vintre. I Navarra kalder man det "Matatxerri”, og i bund og grund er det, hvad vi kender som nose to tail, eller næse til hale, og det har altid været en af livets søjler – særligt i landdistrikterne – i Navarra.

Den dag i dag holdes traditionen i live i visse husstande, selvom bekvemmeligheden ved at kunne finde alt i butikkerne selvfølgelig har reduceret antallet af familier, der fortsat lever efter det.

Eksklusiv produktion for Gastro Import

Embutidos Juan Flores producerer faktisk helt unikt og eksklusivt både en klassisk chorizo oreado samt en pølse af longaniza-typen kun til Gastro Import.

Longanizaen finder man ikke på normal vis i Juan Flores’ sortiment, men det er en form for chorizo, der dog adskiller sig ved ikke at være krydret med den karakteristiske Pimentón – paprikaen, der er med til at give chorizoen sin farve og særlige smag.

I stedet er den blot krydret med sort peber, en lille smule hvidløg og et strejf af rosmarin. En fremragende og delikat pølse med adskillige anvendelsesmuligheder - velegnet til både stegning og grill samt i forskellige sammenkogte retter med mere.

Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop