Badia Vinagres - Gardeny vinäger

”God vin giver god eddike / Agustí Badia 
 
Agustí Badia vælger selv hver vin, der skal danne grundlag og forvandles til en ny Gardenyeddike. Det spanske familieforetagende Badia Viangres blev grundlagt i 1908 og drives i dag af Agustí, Judit og Marta Badia, som er den femte generation.
 
 

Familieforetagendet med eddike i årerne

Virksomheden bag Gardeny eddike, Badia vinagres, er et over hundrede år gammelt familieforetagende, som fuldt ud helliger sin krop og sjæl til fremstilling af håndværksmæssig eddike af højeste kvalitet. De elsker det, de gør, og derfor gør de det med et smil. Lige siden deres tipoldefar grundlagde firmaet, har fem generationer fortsat traditionen med at fremstille de fantastiske produkter med omhu. Gennem årene har de udvidet deres sortiment for at kunne tilbyde nye produkter, der pirrer folks fantasi, entusiasme og inspirerer til god madlavning, altid med deres historie tæt og med deres traditioner varmt om hjertet. Man kan roligt sige, at eddike løber gennem hele familiens årer.

God vin giver god eddike

"God vin giver god eddike". Baseret på dette princip vælger Agustí Badia personligt hver vin, som derefter skal forvandles til en Gardenyeddike. Det er vigtigt for ham at have et nært og tillidsfuldt forhold til sine vinleverandører. Det handler ikke bare om at købe produkter fra vinproducenten, men at arbejde sammen, så man år efter år kan tilpasse sin eddike til nye trends og skiftende krav på markedet. Badia mener, at kun ved at bruge de bedste råvarer fra marken, kan man også tilbyde de bedste produkter til kunderne.

Forener teknik og følelse - en håndværksmæssighed

Under gæringsprocessen er det kun alkoholen i vinen, der omdannes til eddike. De andre dufte og smage forbliver kun i eddiken, hvis man bruger en langsom og forsigtig metode. Derfor har Badia Vinagres valgt at holde fast i en traditionel metode, der har været anvendt i næsten 200 år. Metoden blev opfundet i 1823 af den tyske kemiker Schützenbach og består af en langsom og omhyggelig proces for at udtrække de bedste egenskaber hos eddike og dens vin for bedre at bevare dufte og smage, hvilket giver en meget behagelig syrlig touch. To af Badias eddiker, Riesling og Merlot, gennemgår en ekstra kærlig behandling, hvor de lagres i nøje udvalgte franske egefade, hvilket giver eddiken en ekstra karakter og dimension.

En familievirksomhed

Navnet Badia har været synonymt med eddike i over hundrede år siden starten i 1908, da Agustín Badia Badia grundlagde et firma, der dengang fremstillede og solgte vin. Mellem 1940 og 1960 overtog næste generation, hvor Tomás Badia Vilà sammen med sine tre børn udviklede virksomheden til også at omfatte fremstilling af likører, kulsyreholdige drikkevarer, vermouth samt vine og eddike. Da tredje generation overtog i 1960, fokuserede Agustí Badia Carrera igen på at producere eddike, og det var også der, firmaet begyndte at specialisere sig og finde sin niche. I 1985 indledte Agustí Badia Martí en ny fase af modernisering af firmaet, hvor han sammen med Universidad Rovira i Virgili i Tarragona udviklede en ny linje af innovative eddiker, der blev solgt under navnet Castell de Gardeny.

I 2006 tilsluttede Judit og Marta Badia Costa sig familieforetagendet, og sammen med deres far Agustí Badia gennemførte de vigtige fremskridt inden for forskning, der muliggjorde indførelsen af nye og innovative smagsvarianter i deres produktsortiment. Takket være udvidelsen af distributionsnetværket begyndte mærket at eksportere sin eddike til andre lande og voksede ud over sine egne grænser. Deres familiehistorie er tæt knyttet til Badias historie og er fyldt med beslutsomhed, instinkt, entusiasme, hårdt arbejde, viden - naturligvis også fejl - men frem for alt er der en historie værd at fortælle.

 

Gardeny eddike

Gastroshoppen

Se vores sortiment af eddiker i vores webshop.