Shop

Terraliva

Terraliva

Den rene sicilianske, økologiske olivenolie

Terraliva er udelukkende baseret på olivensorten Tonda Iblea, der kun findes på Sicilien. Olien er økologisk, den fremstilles uden tilsætningsstoffer og bliver jævnligt kontrolleret af BIOS, som er det organ, der certificerer de økologiske virksomheder.

Tino går sine egne veje

Historien om Terraliva er knyttet nært sammen med Tino Cavarra. Oprindelig var han egentlig arkitekt, men på et tidspunkt valgte han at gå nye veje i livet, så han kastede sig ud i at fremstille olivenolie. Faktisk havde han overhovedet ingen erfaring eller baggrund for at dyrke oliven, så han gik i gang med at tygge sig igennem alt det læsestof, han kunne finde på området. Han lavede en del begynderfejl - men i følge ham selv, var hans største fejl at gå efter bogen. Så han besluttede sig for at gøre alting modsat af det, der stod i bøgerne: Han ville gøre det hele på sin egen måde og følge sin helt egen vej.

Ingen gødning, pesticider eller kunstvanding

Derfor går naturen uforstyrret sin gang i hjertet af Monti Iblei, nær Siracusa, i den sydøstlige del af Sicilien. De grønne olivenlunde ligger 700 meter over havets overflade. Alle oliventræerne er mindst 100 år gamle, og Tino bruger hverken gødning eller pesticider. Ikke engang kunstvanding. Han smager på olivenerne direkte fra træet. Så kan han bedre finde det rette tidspunkt, de skal høstes på. Olivenhøsten er tidlig, for her er kvaliteten bedst, og høsten foretages nænsomt. Olivenerne sorteres og omhyggeligt i hånden, og presningen foregår samme dag som høsten, ved en konstant og meget lav temperatur, så alle oliens karakteristika bevares. Det er ikke blot smarte ord, når Tino Cavarra selv beskriver, at Terralivas olivenolie dyrkes med passion, omsorg og respekt for naturen. Det er sådan, det er.

Olie kun baseret på Tonda Iblea-olven

Terraliva er udelukkende baseret på olivensorten Tonda Iblea, der kun findes på Sicilien. Olien er økologisk, den fremstilles uden tilsætningsstoffer og bliver jævnligt kontrolleret af BIOS, som er det organ, der certificerer de økologiske virksomheder. Det giver et helt naturligt produkt, som er egnet til alle aldersgrupper, selv børn, og som falder i tråd med middelhavskøkkenets traditioner. Olien har et højt, naturligt indhold af antioxidanter, en lav grad af syrlighed og er desuden rig på enkelt – og flerumættede fedtsyrer.


Se hele vores sortiment

Gastro-shoppen

Kig og køb!

Gastro-Imports webshop