Forår er gedeostsæson!

Forår er gedeostsæson!

Foråret er en dejlig sæson. Jorden vågner, og blomsterne og træerne begynder at røre på sig i takt med at, dagene bliver længere og lunere. Og så markerer foråret også starten på sæsonen for alle de lækre små gedefriskoste!

Lokale lækkerier

Hos Gastro Import har vi en række spændende gedefriskoste fra dygtige producenter – oftest er de opkaldt efter den by eller egn, hvor de produceres. Som fx Crottin de Chavignol fra den lille by Chavignol i Sancerre. Den er blevet kaldt verdens mindste hele ost, og fik sit navn i 1800-tallet, men er faktisk blevet produceret siden 1500-tallet, hvor bønder i Sancerre-området holdt geder og tjente til dagen og vejen ved at producere gedeost. Ordet ’crottin’ henviser til en lille cylinderformet terrakotta-olielampe, som osten deler form med.

Selles Sur Cher fra Fromagerie Anjouin i Loire-dalen er en anden fantastisk gedefriskost i vores sortiment. Den smukke elfenbenshvide gedeost på råmælk fra de lokale geder vendes i aske fra vegetabilsk trækul, der giver osten sin helt særlige søde nøddeagtige smag, som perfekt ledsages af den bløde, næsten smeltende, struktur og konsistens. 

Fra samme mejeri i Loire-dalen har vi også den lille perle af en gedeost Petit Pouligny St. Pierre, der har kælenavnet Eiffeltårnets pyramide pga. sin karakteristiske pyramideform. De delikate gedenoter og sødlige hasselnøddearomaer smelter sammen og smager så gederne mæh’er!

Slip fantasien løs i køkkenet!

Gedeost er en fantastisk råvare i køkkenet, og den besidder et hav af anvendelsesmuligheder, hvis man ikke er bange for at lade fantasien få frit løb; prøv fx at spice din grillede rib-eye op med lidt Selles Sur Cher på toppen – en enestående smagsoplevelse! Eller jordbær, Petit Pouligny St Pierre, rosmarin og honning som en sommerlig hapser sammen med et køligt glas mousserende vin. Grillet aubergine og frisk gedeost er en anden fortryllende kombination, og hvorfor ikke også prøve kræfter med en frisk sommerpastaret med søde bagte tomater, gedeost og frisk basilikum, når nu vi går mod varmere og lysere tider?

Mulighederne er uendelige, men én ting er sikkert; gedefriskost smager bare bedst om foråret!

Nogle af vores gedeoste

Se hela vårt sortiment av getostar

Relaterad läsning