Reblochon er en traditionel rødkitost på komælk fra Savoie i de franske alper. Den lagres i naturlige grotter i 1000 til 1800 meters højde, og der produceres ca. 17000 tons om året. Ud af dem laves kun 3000 fermier, hvor resten er fruitier. Forskellen er, at fermier laves af råmælk fra en enkelt gårds bestand, mens fruitier er råmælk fra flere gårde. Denne løb med sølv ved Mondial du Fromage 2021.
Oprindelsesland | Frankrig |
---|---|
Nettovægt | 0,45 |
Enhed | Kilo |
Antal pr. kolli | 6 |
Kolli pr. lag | 10 |
Lag pr. palle | 10 |
Opbevares på køl | Ja |
Ingredienser | RåMÆLK fra ko, salt, mælkeenzymer, osteløbe. Fedt: 25-30%, i tørstof:45% |
---|---|
Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1350 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 325 |
Fedt | 30 |
Heraf mættede fedtsyrer | 16,9 |
Kulhydrater | 0 |
Heraf sukkerarter | 0 |
Protein | 27 |
Salt | 1 |